Технические решения при разработке новых типов рамных крепей горных выработок - Сугаренко, Г.Г.; Алиев, Н.А.; Кириченко, В.Я. (Физико-технические проблемы горного производства, 2003)
Приведено аналіз відомих і нових технічних рішень, використаних при створенні і застосуванні рамних податливих кріплень гірських виробок з погляду ресурсозбереження. Визначено основні конструктивні рішення, що визначають підвищення силових і кінематичних характеристик запропонованих і впроваджених на ряді шахт Донецького вугільного басейну. Приводяться оригінальні технічні рішення силових замків вузлів піддатливості кріплень. Technical decisions on development and field tests of new types braced pliable lining mountain manufactures are considered. The basic constructive decisions determining increase of power and kinematic characteristics of mines offered and introduced on a line of Donetsk coal basin are determined. Original technical decisions of power locks of units of a pliability are resulted.