Формирование разгруженной зоны у забоя пластовой подготовительной выработки - Кольчик, Е.И.; Кольчик, И.Е. (Физико-технические проблемы горного производства, 2003)
Наведені залежності змінення протяжності розвантаженої зони від гірничо-геологічних та гірничотехнічних факторів. Розглянуто механізм формування зони підвищеного гірського тиску в привибійній частині пласта при зростанні його потужності. The dependences of variation of an expansion of the unloaded zone on the minmg-and-geological and mine technical factors are reduced. The dodge of forming of abutment pressure zone in a face part of a seam is reviewed at magnification of its power,