К вопросу о причинах возникновения газодинамических явлений - Кольчик, И.Е. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Розглянуто причини виникнення газодинамічних явищ. Встановлено вплив потовщень пласта на виникнення зони концентрації напружень біля вибою підготовчої виробки. The reasons of occurrence gas bursts are considered. The influence of a thickening of a layer on occurrence of a zone stress concentration about face working is established.