Математическое моделирование процессов очистных работ - Антипов, И.В.; Грядущий, В.Б. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
За допомогою методу групового обліку аргументів отримані математичні моделі надійності і продуктивності комплексно-механізованої технології виїмки пологих шарів. Установлено, що найбільший деструктивний вплив на формування надійності і продуктивності очисних вибоїв робить процес кріплення і управління покрівлею. Structurization of processes and operations for longwall mining mechanized technology is executed. Mathematical models of mining technology reliability and productivity for flat layers are received by the Group Account Arguments Method. It is established, that the fastening and roof control processes are the most destructive effect on reliability and productivity longwalls.