Экспериментальные исследования разрушения пожарно-оросительного трубопровода взрывом ВВ в метановоздушной среде - Сухоруков, В.П.; Песоцкий, М.К. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Експериментально визначені параметри заряду вибухової речовини, що забезпечують безпечне руйнування пожежно-зрошувального трубопроводу у метаноповітряному середовищі при ліквідації аварій у тупикових виробках шахт. Parameters of explosive device charge; providing safe destruction of fire - irrigation pipe in methane - air environment during the elimination of accident in blind alley mines, are defined experimentally.