Условие развития выбросов угля и газа и методы прогноза выбросоопасности угольных пластов - Стариков, Г.П. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
На підставі теоретичних і експериментальних досліджень уточнений механізм розвитку викидів вугілля і газу й обґрунтовані критерії для прогнозу ступеня викидонебезпечності вугільних пластів і класифікації типів ГДЯ. On the framework of the theoretical and experimental investigations the coal and gas busts nature is established. The criteria of the coal and gas busts as well as the gas-dynamic phenomena classification are developed.