О продольных колебаниях высоконагруженных шахтных копров - Грядущий, Б.А.; Дворников, В.И.; Кудрейко, Н.А.; Карпунова, Е.В. (Физико-технические проблемы горного производства, 2004)
Розглянуті питання подовжніх коливань в елементах конструкцій металевих копрів під дією зовнішніх навантажень. Приведена математична модель спектра власних частот і форм коливань дозволяє застосувати метод кінцевих різниць для оцінювання парціальної кінетичної енергії дискретних мас, Appointed the questions of longitudinal vibration at componentry of constructions of metal shaft headgear under the action external loading. Offered the mathematical model of determination of spectrum own frequency and forms of vibration ts allow to apply the method of finite differences for estimation parceling kinetic energy of intermittent masses.