З Україною... без маски... (За романом С. Процюка “Маски опадають повільно”) - Горболіс, Л. (Слово і Час, 2012)
У статті аналізується роман сучасного українського письменника С. Процюка “Маски опадають
повільно’ (2011), досліджуються особливості художнього відображення духовних зв'язків
головного героя твору - письменника й політичного діяча Володимира Винниченка з Україною
під час його перебування в еміграції. The article deals with the novel “Masks Slip Down Slowly” (2011) by a contemporary Ukrainian
writer S. Protsiuk. The author studies the literary version of spiritual relations between the novel’s
protagonist Volodymyr Vynnychennko, an exiled writer and a statesman, and the Ukraine of the time
of his emigration.