Пористая структура среднеметаморфизированного ископаемого угля - Алексеев, А.Д.; Василенко, Т.А.; Слюсарев, В.В.; Васильковский, В.А. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
В статті були представлені дослідження пористої структури викопного вугілля декількома незалежними методами, а так само пористої структури, зруйнованої високим тиском до 1.6 ГПа. Отримані різними методами значення пористості близькі і набагато вище за одержувані стандартними методами. Examinations of fossil coal porous structure and porous structure broken under high pressure up to 1,6 GPa by the several different methods represented in the paper. Porosity values determined by the different methods are close one to another and higher than values obtained by standard ones.