Термокинетическая модель и механизм реакционного взаимодействия, инициированного перитектическим плавлением - Солнцев, В.П.; Скороход, В.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
На основi аналiзу колективних процесiв при реакцiйнiй взаємодiї, iнiцiйованiй контактним плавленням у перитектичних системах, запропонована термокiнетична модель, яка враховує їх конкуренцiю. Її аналiтичне розв’язання показало iснування рiзних термокiнетичних траєкторiй розвитку процесу. Одна з виявлених траєкторiй свiдчить про виникнення тимчасової структури. Using the analysis of collective processes and their competition at the reaction interaction initiated by contact melting in peritectic systems as the base, a thermokinetic model is offered. The analytical solution of the model showed the existence of various thermokinetic trajectories for the expansion of the process. One of the detected trajectories testifies to the occurrence of a time structure.