Применение полунеявного численного метода Эйлера-Коши-Абарбанеля и Цваса для решения нестационарных уравнений газовой динамики - Смирнов, А.П. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
У роботі приведено чисельний метод, заснований на комбінації методів Ейлера-Коши і Абарбанеля і Цваса, для вирішення нестаціонарних рівнянь газової динаміки. Проведено його тестування шляхом виконання розрахунку різних задач для випадку ідеальної і в'язкої рідини. Результати тестування показали, що метод разом з відносно простим алгоритмом рішення володіє хорошою стійкістю, що говорить про доцільність його використовування для вирішення задач з області газової динаміки. A numerical method based on combination of the Euler-Coshy, Abarbanel, and Schwass methods is presented for the solution of nonstationary equations of gas dynamics. The method was tested by solving various problems for the cases of ideal or viscous fluids. Results of testing had shown that the method is very stable and has a simple solution algorithm, which makes it useful for solution of problems in the field of gas dynamics.