Безопасное ведение горных работ на выбросоопасных пластах вблизи геологических нарушений - Кольчик, И.Е. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
Наведено результати досліджень напруженого стану привибійноної частини гірничого масиву. Була отримана залежність визначення відстані до геологічного порушення і параметрів безпечної зони виїмки пласта. The research results of strained condition of the preface of rock massif are given. Dependences of distance determination to the geological dislocation and safe zone parameters of the layer extraction have been received.