Предотвращение травматизма от обрушений пород на концевых участках лавы - Кузьменко, Н.С. (Физико-технические проблемы горного производства, 2005)
Наведено результати досліджень травматизму в очисних вибоях. Визначені напрямки запобігання травматизму від обвалень пород покрівлі на кінцевих ділянках вибоїв. Запропоновано перспективну конструкцію металевого верхняка. The results of investigating injuries in slopes are given. The trends of preventing injuries from roof rock fall at end sections of faces are determined. A promising construction of metal roof beam is proposed.