Про фрактальну природу комбінаторних множин та знаходження формул комбінаторних чисел - Тимофієва, Н.К. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Розглянуто фрактальну структуру комбінаторних множин, яка утворюється в процесі впорядкування комбінаторних конфігурацій. З використанням фрактальних властивостей оговорених множин розроблено підхід до розв’язання перелічувальних задач у комбінаториці. Для знаходження комбінаторних чисел використано арифметичні послідовності. Рассмотрена фрактальная структура комбинаторных множеств, которая образуется в процессе упорядочения комбинаторных конфигураций. С использованием фрактальных свойств оговоренных множеств разработан подход к решению перечислительных задач в комбинаторике. При нахождении комбинаторных чисел используются арифметические последовательности. The fractal structure of combinatorial sets, which is formed in ordering of combinatorial configurations, is considered. Using the fractal properties of contracted sets, an approach to solving enumeration problems in combinatorics is developed. Arithmetic sequences are used to find combinatorial numbers.