Нечіткі ймовірності нечітких подій - Провотар, О.І.; Провотар, О.О. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Запропоновано підхід до знаходження ймовірнісних характеристик нечітких подій. Ймовірності описано нечіткими трикутними числами, які можуть задовольняти тим чи іншим умовам. Розглянуто приклади обчислення нечітких ймовірностей нечітких подій. Предложен подход к нахождению вероятностных характеристик нечетких событий. Вероятности описываются нечеткими треугольными числами, которые могут удовлетворять тем или иным условиям. Рассмотрены примеры вычисления нечетких вероятностей нечетких событий. An approach to finding the probabilistic characteristics of fuzzy events is proposed. Herewith the probabilities are described by fuzzy triangular numbers that can satisfy one or another condition. Examples of calculating the fuzzy probabilities of fuzzy events are considered.