Про необхідні та достатні умови стійкості в середньому квадратичному лінійних стохастичних диференціально-різницевих рівнянь у частинних похідних під дією зовнішних збурень типу випадкових величин - Лукашів, Т.О.; Юрченко, І.В.; Ясинський, В.К. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Одержано необхідні та достатні умови стійкості в середньому квадратичному сильних розв'язків стохастичних диференціально-різницевих рівнянь з частинними похідними з попарно незалежними зовнішніми випадковими збуреннями типу випадкових величин. Получены необходимые и достаточные условия устойчивости в среднем квадратичном сильных решений стохастических дифференциально-разностных уравнений в частных производных с попарно независимыми внешними случайными возмущениями типа случайных величин. We obtain the necessary and sufficient conditions for the stability in the mean square of the strong solutions of stochastic differential-difference partial derivative equations with pairwise independent external random distributions of the type of random variables.