Про особливості становлення економіки України - Гончар, М.С.; Жохін А, .С.; Козирський, В.Г. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Представлено новий метод дослідження рівноважних станів економіки. Дано класифікацію рівноважних станів. Сформульовано основний принцип рівноваги економіки з довкіллям, який застосовано для отримання рівняння обігу грошей. Визначено поняття сталого економічного розвитку. Проаналізовано динаміку української економіки. Запропоновано принцип відповідності обмінного курсу і темпу інфляції визначальним чинникам. We have proposed a new method to analyze equilibrium states of the economy and classified them. Also, we introduced the main principle of the economy-environment equilibrium and used it to obtain the money circulation equation. On this basis, we have defined the notion of sustainable economic development and analyzed the dynamics of the Ukrainian economy. We have proposed the principle of adequacy of exchange rate and rate of inflation to the critical factors.