Міжгалузевий аналіз витратності та продуктивності економіки України: порівняння у часі і між країнами - Ястремський, О.І. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Уведено поняття витратності та продуктивності національної економіки. Запропоновано класифікацію галузей за критеріями «витратність і продуктивність». Досліджено описову статистику показників витратності та продуктивності. Наведено результати розрахунків для України. Проведено вибірковий порівняльний аналіз у часі і між країнами. Введено понятие затратности и продуктивности национальной экономики. Приведена классификация отраслей по критериям «затратность и продуктивность», а также результаты расчетов для экономики Украины. Предложен анализ описательной статистики по новым показателям. Проведен выборочный сравнительный анализ во времени и между странами. The paper studies input–output analysis of the productivity and cost of Ukraine’s industries. A classification in the space ‘productivity–cost’ of the industries is proposed. The paper reflects computation results on real data. Descriptive statistics of productivity, cost indexes is presented. Selected cross-countries and intertemporal comparison is discussed.