Математичний інструментарій для аналізу інтернету речей - Мамонова, Г.В.; Майданюк, Н.В. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Наведено огляд публікацій останніх років щодо використання математичних методів та моделей для аналізу інтернету речей. Відзначено, що під час моделювання інтернету речей використовують такі розділи математики, як теорія ігор, теорія ймовірностей, теорія випадкових процесів, булева та матрична алгебри, теорія графів, теорія чисел, теорія функції комплексної змінної, теорія міри, теорія оптимізації, імітаційне моделювання, кластерний аналіз, чисельний аналіз, математичний аналіз. Представлен обзор публикаций последних лет об использовании математических методов и моделей для анализа интернета вещей. Отмечено, что при моделировании интернета вещей используются такие разделы математики, как теория игр, теория вероятностей, теория случайных процессов, булева и матричная алгебра, теория графов, теория чисел, теория функции комплексного переменного, теория меры, теория оптимизации, имитационное моделирование, кластерный анализ, численный анализ, математический анализ. The analysis of recent years’ publications on the use of mathematical methods and models for IoT analysis is presented. The analysis showed that the authors use sections of mathematics such as game theory, probability theory, theory of random processes, Boolean and matrix algebra, graph theory, number theory, theory of function of complex variable, theory of measure, theory of optimization, theory of optimization analysis, numerical analysis, and mathematical analysis.