Методология построения информационной системы управления проектами на основе интеграции приложений предприятия - Тулупов, М.А. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Приведен обзор взаимосвязанных бизнес- и ИТ-аспектов проблемы построения информационной системы управления проектами на основе интеграции приложений предприятия (EAI), таких как ERP и программное обеспечение по управлению проектами. Методологии построения таких систем в литературе практически отсутствуют. Предложена теоретическая методология, разработанная на основе анализа публикаций, связанных с данной проблемой, и аналогичных методологий EAI, применяемых для интеграции приложений предприятия. Наведено огляд взаємопов’язаних бізнес- та ІТ-аспектів проблеми побудови інформаційної системи управління проектами на основі інтеграції прикладних програм підприємства (EAI), а саме ERP і програмного забезпечення з управління проектами. Методології побудови таких систем в літературі практично відсутні. Запропоновано теоретичну методологію, розроблену на основі аналізу публікацій, пов’язаних з цією проблемою, і аналогічних методологій EAI, що застосовуються для інтеграції прикладних програм підприємства. A review of the interrelated business and IT aspects of constructing a project management information system based on the enterprise application integration (EAI), such as ERP and software, is performed. Methodologies for constructing PMIS in the literature are practically absent. A theoretical methodology is proposed that is developed based on the analysis of the literature related to the problem and similar EAI methodologies used for enterprise application integration.