Модельний спосіб розроблення алгоритмів цифрових систем на програмованих логічних інтегральних схемах - Летичевський, О.О.; Песчаненко, В.С.; Харченко, В.С.; Волков, В.А.; Одарущенко, О.М. (Кибернетика и системный анализ, 2020)
Розглянуто сучасні тенденції в галузі автоматизованого розроблення апаратного забезпечення, зокрема, розроблення цифрових систем з використанням програмованих логічних інтегральних схем на прикладі програмованих користувачем вентильних матриць. Запропоновано модельний метод розроблення, в якому використано алгебраїчну модель специфікацій дизайну, вимог та бінарного коду для застосування формальних методів верифікації, модельного тестування та методів алгебраїчного зіставлення. Специфікаціями алгебраїчної моделі апаратного забезпечення слугує алгебра поведінок, визначена на множині дій та поведінок. Рассмотрены современные тенденции в области автоматизированной разработки аппаратного обеспечения, в частности разработки цифровых систем с использованием программируемых логических интегральных схем на примере вентильних матриц, программируемых пользователем. Предложен модельный метод разработки, в котором использована алгебраическая модель спецификаций дизайна, требований и бинарного кода для применения формальных методов верификации, модельного тестирования и методов алгебраического сопоставления. В качестве спецификаций алгебраической модели аппаратного обеспечения служит алгебра поведений, определенная на множестве действий и поведений. The paper considers the current trends in the field of automated hardware development, in particular, the development of digital systems using programmable logic integrated circuits on the example of FPGA (Field-Programmable Gate Array). A model-driven development method is proposed that uses an algebraic model of design specifications, requirements, and binary code to apply formal verification methods, model testing, and algebraic matching methods. The specifications of an algebraic hardware model is a behavior algebra defined over set of actions and behaviors.