Авидность IgG антител и ее теоретическая оценка - Бобровник, С.А. (Український біохімічний журнал, 2010)
Предложен новый способ оценки авидности двухвалентных антител при их взаимодействии с двухвалентным антигеном. Теория основана на идее, высказанной нами ранее, относительно взаимосвязи между константами аффинности для бимолекулярной и мономолекулярной реакции для одних и тех же реагентов в зависимости от того связаны они или не связаны гибким линкером. Использование предложенной нами теории позволяет рассчитать авидность взаимодействия двухвалентных антител, если известна аффинность антител и их молекулярная структура. Полученные нами теоретические результаты полностью совпадают с экспериментальными оценками авидности, известными из литературы. Запропоновано новий метод оцінки aвіднoстi двовалентних антитіл у разі їхньої взаємодії з двовалентним антигеном. Теорія базується на ідеї, що була висловлена нами раніше, відносно взаємозв’язку між константами афінності бімолекулярної та мономолекулярної реакції для одних і тих самих реагентів в залежності від того, зв’язані вони чи ні гнучким лінкером. Використання запропонованої нами теорії дозволяє розрахувати авідність взаємодії двовалентних антитіл з двовалентним антигеном, якщо відома афінність антитіл і їхня молекулярна структура. Одержані нами теоретичні результати повністю збігаються з експериментальними оцінками авiдностi, відомими з літератури. A new method, which allows evaluation of the avidity of bivalent antibodies when they react with bivalent antigen, is suggested. The theory is based on the idea that was proposed by us earlier. That theory considered the relation between affinity constants for bi-molecular and mono-molecular reactions of the reagents, which either are connected or not connected by a flexible linker. Using the suggested theory it makes possible to calculate antibody avidity if the affinity and molecular structure of the antibody are known. The obtained by us theoretical results completely coincide with the experimental values of antibody avidity that are known from literature.