Персоналістська інтерпретація соціальної трансформації України - Тімченко, О.П. (Мультиверсум. Філософський альманах, 2009)
У статті обґрунтовується актуальність застосування започаткованої постструктуралізмом традиції дослідження впливу позаструктурних чинників на інституціоналізовані соціально-політичні структури, серед яких важливу роль відіграє світогляд індивіда. В статье обосновывается актуальность использования основанной постструктурализмом традиции исследования влияния внеструктурных факторов на институализированные социально-политические структуры, среди которых важную роль играет мировоззрение индивида. Actuality of use of founded by poststructuralistic tradition researches in the sphere of out-of-structural factors on the institulised social-political structures, including one of the major – individual outlook, is reasoned in the article.