Зміна інтерпретацій мови як головна передпосилка “лінгвістичного повороту” у філософії - Коротенко, Є.Д. (Мультиверсум. Філософський альманах, 2009)
У статті на засадах аналізу здобутків зарубіжних дослідників розглянуто історико-філософські аспекти виникнення і розвитку семантичної, синтаксичної і прагматичної парадигм дослідження мови, які пояснюють сучасний відхід від традиційних пошуків раціоналістичних методологій розпізнавання структури і правил застосування мовних одиниць. В статье на принципах анализа достижений зарубежных исследователей рассмотрены историко-философские аспекты возникновения и развития семантической, синтаксической и прагматичной парадигм исследования языка, которые объясняют современный отход от традиционных поисков рационалистических методологий распознавания структуры и правил применения языковых единиц. In the article on the principles of analysis of achievements of foreign researchers the historic and philosophical aspects of origin and development of semantic, syntactic and pragmatic paradigms researches of language, which explain the modern braking away from the traditional searches of rational methodologies of structure recognition and application of linguistic units rules are considered.