Управління як соціальна дія - Димитров, В.Ю. (Мультиверсум. Філософський альманах, 2009)
У статті аналізується необхідність системного розгляду управління як різновиду соціальної дії, наголошується на необхідності методологічного забезпечення управлінської діяльності, для чого мають залучатися новітні парадигми останнього часу, такі як системологія і синергетика. Управління постає як цілепокладальна, цілераціональна галузь буття соціуму. В статье анализируется необходимость системного рассмотрения управления как вида социального действия, акцентируется внимание на необходимости методологического обеспечения управленческой деятельности, для чего должны привлекаться новейшие парадигмы современности, такие как системология и синергетика. Управление предстает как целеполагающая, целерациональная отрасть бытия социума. This article describes the need of systemology consideration of the management as social action, attention is directed on the need of metodological supply of manage action where newest last time paradigm, such as systemology and synergetics are involved. Management becomes as object rational and object related branch of society being.