Економічна дипломатія як складова механізму управління зовнішньоекономічною діяльністю - Вергун, В.А. (Кримський науковий центр НАН України і МОН України, 2006)
У статті розкрита суть сучасної економічної дипломатії як інституційно-функціональної системи глобального, регіонального та національного рівнів, проаналізовано складові механізму реалізації її цілей і завдань. Показано, що в умовах економізації зовнішньої політики, глобалізації світогосподарських зв'язків економічна дипломатія стає одним із визначальних чинників підвищення ефективності управління зовнішньоекономічною діяльністю. В статье раскрыта суть современной экономической дипломатии как институционно-функциональной системы глобального, регионального и национального уровней, проанализированы составляющие механизма реализации ее целей и заданий. Показано, что в условиях экономизации внешней политики, глобализации внешнехозяйственных связей экономическая дипломатия становится одним из определяющих факторов повышения эффективности управления внешнеэкономической деятельностью.