Задачи комплексных океанографических исследований и освоения Мирового океана - Гончар, А.И. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2005)
Дается краткий обзор концепции развития средств гидроакустического обследования акваторий Мирового океана в XXI веке, особенностями которой являются обеспечение комплексности экспедиционных работ и построение единой теории интегральной интерпретации натурных данных. Наведено короткий огляд концепції розвитку засобів гідроакустичного обстеження акваторій Світового океану в XXI столітті, особливостями якої є забезпечення комплексності експедиційних робіт і побудова єдиної теорії інтегральної інтерпретації натурних даних. The conception of developing means of hydroacoustic surveys of the World ocean areas in XXI century is briefly considered in the present paper. The main features of this conception are support of comprehensive expedition works and creation of an unified theory of working data interpretation.