Гидроакустические технологии в борьбе с морскими минами - Смирнов, С.А. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2005)
Представлены предложения по усовершенствованию гидролокаторов, применяемых для поиска морских мин на фоне неоднородного дна. Надано пропозиції по удосконаленню гідролокаторів, що застосовуються для пошуку морських мін на фоні неоднорідного дна. Directions of upgrading of sonars used for the search of bottom mines mounted on rough and acoustically inhomogenous bottom are presented.