Вплив інокулювання насіння на продуктивність сої у північному лісостепу України - Камінський, В.Ф. (Інститут мікробіології і вірусології ім. Д.К. Заболотного НАН України, 2006)
Показано роль бактеризації насіння як однієї з основних складових сучасних технологій вирощування зернобобових культур. Виявлено ступінь залежності інтенсивності росту, розвитку рослин сої та рівня реалізації генетичного потенціалу сортів Чернятка і Устя від дії інокуляції високоактивними штамами бульбочкових бактерій. Показана роль бактеризации семян как одной из основных составляющих современных технологий возделывания зернобобовых культур. Выявлена степень зависимости интенсивности роста и развития растений сои и уровня реализации генетического потенциала сортов Чернятка и Устя от действия инокулирования. The role of see d inoculation as one of basic components of the modern soybean growing technologies is shown. It was found out that the degree of soybean plant growth and development intensity and a level of genetic potential realization of Chernyatka and Ustya varieties depend on the action of inoculation.