Про дослідження стійкості композитних матеріалів, армованих нанотрубками - Декрет, В.А. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розглянуто модель “волокон нескiнченної довжини” та модель “волокон скiнченних розмiрiв” для дослiдження стiйкостi композитних матерiалiв, армованих нанотрубками. Проведено порiвняльний аналiз двох моделей у тривимiрнiй теорiї стiйкостi композитних матерiалiв. Результати аналiзу одержанi в рамках тривимiрної лiнеаризованої теорiї стiйкостi деформiвних тiл. The models of “infinite fibers” and “short fibers” in the three-dimensional theory of the stability of nanotube reinforced composite materials are discussed. All results are obtained in the framework of the three-dimensional linearized theory of the stability of deformable bodies.