Изотерма абсорбции паров растворами - Романкевич, Я.О.; Гаранина, О.А.; Романкевич, О.В. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Розрахунок сорбцiї в низькомолекулярних системах з використанням параметра змiни парцiальної мольної ентальпiї при розчиненнi дозволяє описувати всю iзотерму абсорбцiї, включаючи дiлянку капiлярної конденсацiї. The calculation of the absorption in low-molecular systems with the use of a change of the partial molar enthalpy at the dissolution allows one to describe the whole isotherm of absorption, including a part of capillary condensation.