Корегування фосфоліпідовмісними засобами жовчнокислотного спектра дуоденального вмісту та калу у щурів за медикаментозного гепатиту - Мельничук, Д.О.; Грищенко, В.А.; Литвиненко, О.М. (Видавничий дім "Академперіодика" НАН України, 2009)
Медикаментозний гепатит у щурiв супроводжується порушенням синтетичної, кон’югуючої функцiй печiнки та розвитком холестазу. Застосування фосфолiпiдовмiсних засобiв корегувальної терапiї: препарату “Есенцiале-форте” i бiологiчно активної добавки FLP-MD, значно покращує синтетичну, кон’югуючу та елiмiнацiйну функцiї печiнки, що бiльш виражено при використаннi бiодобавки. Medicinal hepatitis for rats is accompanied by the violation of the synthetic and conjugative functions of liver and by the development of cholestasia. Application of reparation means on a basis of phospholipids (preparation “Essentiale-forte” and biologically active addition FLP-MD) considerably improves the synthetic, conjugative, and eliminative functions of liver, which is better expressed at the use of the bioaddition.