Концепція розвитку гідроакустики в Україні - Гончар, А.І. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2006)
Розглянуто комплекс заходів розвитку гідроакустичних засобів в Україні. Розкрито сутність морських інформаційних технологій. Рассмотрен комплекс мероприятий развития гидроакустических средств в Украине. Раскрыта суть морских информационных технологий. Package plan of hydroacoustic means development in Ukraine has been considered. Content of marine information technologies has been presented.