Операторно-символьные ряды Власова В.З. в решении задач теории упругости в системе MAPLE - Толок, В.А.; Шапар, В.В. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2006)
В работе предложен метод моделирования в системе MAPLE решения граничных задач теории упругости методом начальных функций. Разработан формальный подход описания и решения задач теории упругости при помощи символических рядов Власова В.З. Для реализации задач в системе MAPLE разработан специальный предпроцессор. У роботі запропонований метод моделювання в системі MAPLE рішення граничних завдань теорії пружності методом початкових функцій. Розроблено формальний підхід опису і рішення завдань теорії пружності за допомогою символічних рядів Власова В.З. Для реалізації завдань в системі MAPLE розроблений спеціальний передпроцесор. Simulation method of solving boundary tasks of elasticity theory using initial functions method in the system MAPLE has been proposed in the paper. Formal approach of describing and solving tasks of elasticity theory using V.Z.Vlasov symbolic series has been developed. Special preprocessor has been developed the tasks to be implemented in the system MAPLE.