Доплеровский лаг для подводных аппаратов - Карпухин, Б.В.; Мартынюк, А.П.; Простомолотов, В.И. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2007)
Приводятся основные характеристики лага универсального доплеровского ЛДУ-160, предназначенного для установки на подводных аппаратах (ПА), рассматриваются составляющие погрешности измерения скорости, связанные с особенностью эксплуатации лага на ПА. Дана сравнительная оценка ЛДУ-160 с серийно выпускаемыми лагами для ПА. Наведено основні характеристики лагу універсального доплерівського ЛДУ – 160, призначеного для встановлення на підводних апаратах (ПА), розглядаються складові похибки виміру швидкості, що зв’язані з особливістю експлуатації лагу на ПА. Дана порівняльна оцінка ЛДУ-160 з лагами, що серійно випускаються для ПА. The basic characteristics of universal doppler log, intended for installation on underwater devices, are given, components of speeds measurement error connected with feature of log operation on underwater devices are examined. A comparative appreciation of LDU-160 with serial produced logs for underwater devices is given.