Від упорядників (Ruthenica, 2023)
Цей спеціальний випуск альманаху Ruthenica присвячено Олексію Петровичу
Толочку з нагоди його 60-річчя і підготовлено на знак пошани і вдячності за
його постійну масштабну дослідницьку й організаційну працю у царині
студій середньовічної (і не тільки) історії Східної Європи.