Інноваційний розвиток підприємств України як інструмент залучення інвестицій - Осадча, Н.В.; Затишняк, В.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2022)
У статті проаналізовано готовність українських підприємств до впровадження технологій четвертої промислової революції, розглянуто відповідні виклики, що вимагатимуть серйозних змін в організаційних методах і структурах підприємств. Надане науково-методологічне обґрунтування та подальший розвиток методів, інструментів та механізмів стимулювання інтелектуалізації підприємств реального сектора економіки у сучасних умовах. Розроблено стратегічну карту стимулювання інноваційного розвитку підприємств України, запропоновано показники оцінки ефективності впровадження стратегії інтелектуалізації підприємств. The article analyzes the readiness of Ukrainian enterprises to implement the technologies of the fourth industrial revolution, considers the relevant challenges that will require serious changes in the organizational methods and structures of enterprises. The scientific and methodological justification and further development of methods, tools and mechanisms for stimulating the intellectualization of enterprises of the real sector of the economy in modern conditions are provided. A strategic map for stimulating the innovative development of Ukrainian enterprises has been developed, indicators for evaluating the effectiveness of the implementation of the strategy of intellectualization of enterprises have been proposed.