Застосування інтегрованої логістики в зовнішньо-економічних бізнес-процесах підприємств переробної галузі - Лук’янов, А.І. (Управління економікою: теорія та практика, 2022)
У статті розглядаються проблеми ефективного управління зовнішньоекономічними бізнес-процесами, які вимагають системної оптимізації взаємопов’язаних ланцюгів. Представлено сучасні концепції управління зовнішньоекономічними бізнес-процесами в переробній галузі. Інформаційна концепція логістики полягає у формулюванні загальної проблеми управління матеріальними потоками всередині галузі чи окремого бізнес-процесу. Маркетингова концепція логістики акцентує увагу на організації логістичного процесу в сфері дистрибуції і розподілу продукції. Концепція інтегрованої логістики полягає у використанні в менеджменті системного інструменту регулювання матеріальних потоків для досягнення цілей зовнішньоекономічної діяльності. The article deals with the problems of efficient management of modern business processes, which require system optimization of interconnected circuits: the process of supply, production process, sales of products, and others. Presented modern concepts of business process management in the processing industry. The information concept of logistics is to formulate the general problem of managing material flows within an industry or a separate business process. The marketing concept of logistics focuses on the organization of the logistics process in the field of distribution and distribution of products. The concept of integrated logistics is to use in the management of a system tool to regulate material flows to achieve business goals.