Комп’ютерне моделювання відбиття та заломлення акустичних хвиль на поверхні твердого тіла, що рухається - Горбань, І.І.; Курський, Ю.С. (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2008)
Наведено результати комп’ютерного моделювання відбиття та заломлення плоских акустичних хвиль на плоскій поверхні твердого тіла, що рухається в однорідному середовищі. Підтверджено, що рух тіла призводить до відхилення кутів відбиття та заломлення від тих, що відповідають класичному закону Снеліуса. Приведены результаты компьютерного моделирования отражения и преломления плоских акустических волн на плоской поверхности твердого тела, движущегося в однородной среде. Подтверждено, что движение тела приводит к отклонению углов отражения и преломления от тех, что соответствуют закону Снеллиуса. Computer modeling results of reflection and refraction of flat acoustic waves on the flat surface of solid body which moves in a homogeneous environment are presented. It is confirmed, that the motion of the body leads to deviation of reflection and refraction angles from those which according to the classic Snell's law.