Розроблення нових функціональних матеріалів для потреб водневої енергетики (стенограма доповіді на засіданні Президії НАН України 2 листопада 2022 р.) - Завалій, І.Ю. (Вісник НАН України, 2023)
У доповіді наведено найважливіші результати фундаментальних та прикладних досліджень, проведених у Фізико-механічному інституті імені Г.В. Карпенка НАН України, завдяки яким в Україні створено науково-технічну базу для розроблення сучасних функціональних матеріалів для акумулювання і генерування водню та конструкційних матеріалів для інтерконектів паливних комірок, а також пристроїв для постачання водню у відповідних автономних джерелах енергії. The report presents the most important results of fundamental and applied research conducted at the Karpenko Physico- Mechanical Institute of the NAS of Ukraine, thanks to which a scientific and technical base was created in Ukraine for the development of modern functional materials for hydrogen accumulation and generation and structural materials for fuel cell interconnects, as well as devices for the supply of hydrogen in the corresponding autonomous energy sources.