Подвижник української етнологічної науки (до 75-річчя академіка НАН України С. П. Павлюка) - Тарас, Я.М.; Пацай, Т.А. (Вісник НАН України, 2023)
2 січня 2023 р. виповнюється 75 років відомому українському етнологу, історику, організатору науки, політичному діячеві, повному кавалеру ордена «За заслуги», директору Інституту народознавства НАН України (з 1992), доктору історичних наук (1992), професору (1994), академіку НАН України (2009) Степану Петровичу Павлюку. January 2, 2023 marks the 75th anniversary of the famous Ukrainian ethnologist, historian, organizer of science, political figure, full cavalier of the Order of Merit (Ukraine), director of the Institute of Ethnology of the NAS of Ukraine (since 1992), doctor of historical sciences (1992), professor (1994), Academician of the NAS of Ukraine (2009) Stepan P. Pavliuk.