Особливості стратегування розвитку вітчизняних сільськогосподарських підприємств - Жовновач, Р.І.; Шаталов, О.В.; Богутенко, Ю.А.; Соколенко, А.В. (Управління економікою: теорія та практика, 2022)
У сучасних умовах успішна реалізація стратегічних цілей сільськогосподарських підприємств значною мірою залежить від створення дієвої системи реалізації обраних стратегічних альтернатив. Все більше підприємств розуміють переваги застосування системи стратегічного управління, здійснюючи стратегічне планування, маркетинг, стратегічний аналіз, розроблення стратегій. Вирішальне значення має розроблення стратегій розвитку сільськогосподарських підприємств для забезпечення конкурентоспроможності та довгострокового успіху на ринку. У статті розглядаються стратегічні орієнтири розвитку сільськогосподарських підприємств. Формування стратегії розвитку сільськогосподарських підприємств повинно ґрунтуватися на забезпеченні конкурентоспроможності продукції сільського господарства. In today's conditions, successful implementation of strategic objectives of agricultural enterprises depends to a large extent on the creation of an effective system for the implementation of selected strategic alternatives. More and more companies understand the benefits of using the strategic management system through strategic planning, marketing, strategic analysis, and strategy development. The development of agricultural enterprises' strategies for ensuring competitiveness and long-term success in the market is crucial. The article considers the strategic guidelines for the development of agricultural enterprises. The formation of a strategy for the development of agricultural enterprises should be based on ensuring the competitiveness of agricultural products.