Експедиція на Святу Гору Афон: пошуки загубленої келії прп. Паїсія Величковського (Сiверянський літопис, 2022)
З 26 листопада по 2 грудня 2022 р. за сприяння та підтримки Консульства України в
Салоніках Міжнародним інститутом афонської спадщини (МІАС) здійснено наукову експедицію на Святу Гору Афон у Греції з метою організації святкування 300-річчя від дня народження українського святого, церковно-культурного діяча й письменника прп. Паїсія
Величковського (1722–1794) та продовження обстеження українських чернечих осередків
XVIII–XIX ст. на Афоні.