Ювілеї 2009 року (Гідроакустичний журнал (Проблеми, методи та засоби досліджень Світового океану), 2009)
2009 рік звернув нашу особливу увагу знаковими збігами ювілеїв видатних вчених та відомих наукових установ. Міжнародна наукова громадськість відсвяткувала ювілеї провідних наукових установ: Державного науково-дослідного навігаційно-гідрографічного інституту Міністерства оборони Російської Федерації та Морського Гідрофізичного інституту Національної академії наук України, а також видатних вчених: члена-кореспондента НАН України Федора Михайловича Муравченка, д.т.н. Андрія Вадимовича Анциферова, к.т.н. Святослава Тадіоновича Барася.