Планарные фотонные структуры сверхвысокочастотного диапазона - Скрипка, С.Л. (Доповіді НАН України, 2010)
Наведено результати експериментального дослiдження та електродинамiчного аналiзу хвилевiдних фотонних структур у дiапазонi частот 78–130 ГГц. Фотонна заборонена зона хвилевiдної структури створювалась рiзними конфiгурацiями перiодичної модуляцiї її хвильового опору. Результати дослiджень показали можливiсть створення фотонних фiльтрiв рiзного призначення в мiлiметровому та субмiлiметровому дiапазонах довжин хвилi. The experimental and computation results of studies of planar waveguiding photonic structures in the frequency range 78–130 GHz are presented. The photonic band-gap of waveguides was formed by different configurations of a waveguide impedance modulation. The results have displayed the possibility of creation of photonic filters for different purposes in the millimeter and submillimeter wavelengths.