Про знахідку рідкісного фосфату — горсейкситу в палеопротерозойських пісковиках Волинського мегаблока Українського щита - Савенок, С.П.; Зінченко, О.В.; Хлонь, О.А. (Доповіді НАН України, 2010)
Горсейксит вперше виявлено у палепротерозойських пiсковиках двох пунктiв (Бiлокоровичi та Березневе) Волинського мегаблока Українського щита i впевнено дiагностовано з застосуванням рентгендифрактометричного i електронно-зондового методiв. The first find of Gorceixite in two places (Bilokorovichy and Berezneve) of paleoproterozoic sandstone in the Volyn megablock of the Ukrainian Shield has been made. The certain diagnostics of the mineral has been performed by X-ray powder diffraction and electron microprobe methods.