Поведение урана в процессах эволюции альбититовых месторождений Кировоградского мегаблока - Фомин, Ю.А.; Демихов, Ю.Н.; Сущук, Е.Г. (Доповіді НАН України, 2010)
Розглянуто особливостi поведiнки урану в системi: докембрiйськi ураноноснi альбiтити та вмiщаючi їх породи — мезокайнозойська зона гiпергенезу об’єктiв — сучаснi пiдземнi i поверхневi води з метою прогнозування й пошуку поверхневих родовищ та вивчення техногенних ризикiв. The peculiarities of uranium behavior in the system: uranium-bearing albitites and host rocks (Precambrian) — zone of hypergenesis (Meso-Cenozoic) — present-day underground and superficial waters are examined with the aim of prognosis and search for surficial deposits and the researching of technogenic risks.