Синтез і кристалічна структура BaLn2In2O7 - Тітов, Ю.О.; Білявина, Н.М.; Марків, В.Я.; Слободяник, М.С.; Краєвська, Я.А.; Ящук, В.П. (Доповіді НАН України, 2010)
Синтезовано iндати BaLn2In2O7 (Ln = La, Pr, Nd) та методом рентгенiвської дифракцiї на порошках визначено їх кристалiчнi шаруватi перовськiтоподiбнi структури (ШПС). Проаналiзовано особливостi будови двошарової ШПС BaLn2In2O7 (Ln = La−Nd) та виявлено фактори, що сприяють морфотропному переходу ШПС. The indates BaLn2In2O7 (Ln = La, Pr, Nd) have been synthesized, and their crystal layer perovskite-like structures (LPS) have been determined by X-ray powder diffraction. The peculiarities of twolayer LPS of BaLn2In2O7 (Ln = La−Nd) have been analyzed, and the factors which promote the morphotropic transition of LPS have been discovered.