Фізико-хімічні властивості вірусу опіку гречки - Юзвенко, Л.В.; Серденко, О.Б.; Діденко, Л.Ф.; Варбанець, Л.Д.; Шевчук, В.К.; Співак, М.Я. (Доповіді НАН України, 2010)
Вiрус опiку гречки (ВОГ) за морфологiчними ознаками належить до родини Rhabdoviridae. Вiрiони ВОГ мають бацилоподiбну форму i розмiри 230–270 × 75–90 нм. Вiн мiстить структурнi бiлки з молекулярними масами 126, 70, 48, 34, 24 кДа. У складi ВОГ iдентифiкованi жирнi кислоти: пальмiтинова, транс-олеїнова, цис-олеїнова, гiдроксимiристинова та мiристинова, а також вуглеводи: маноза, арабiноза, рибоза, ксилоза, рамноза, галактозамiн. The burn virus of buckwheat (BVB) behind morphological indicators belongs to family Rhabdoviridae. Virions of BVB have a bacillus-like form and dimensions 230–270 × 75–90 nm. It contains structural proteins with molecular weights of 126, 70, 48, 34, and 24 kDa. In the virion structure, the fatty acids (palmitic, trans-oleic, cis-oleic, hydroxymyristinic, and myristinic) and carbohydrates (mannose, arabinose, ribose, xylose, rhamnose, galactosamine) have been identified.