Конформаційні можливості 2'-дезоксипурину: квантово-механічне дослідження методом функціонала густини - Жураківський, Р.О.; Говорун, Д.М. (Доповіді НАН України, 2010)
Квантово-механiчним методом функцiонала густини на рiвнi теорiї MP2/6-311 + +G(d,p)//DFT B3LYP/6-31G(d,p) проведено вичерпний конформацiйний аналiз бiологiчно важливого нуклеозиду 2′-дезоксипурину. Наведено основнi геометричнi, енергетичнi та полярнi характеристики всiх виявлених 103 стiйких конформерiв, а також конформацiйнi рiвноваги при температурi 298,15 К. Comprehensive conformational analysis of biologically important nucleoside 2′-deoxypurine is performed by means of the density functional theory at MP2/6-311 + +G(d,p)//DFT B3LYP/6-31G(d,p) level. Main geometric, energetic, and polar characteristics of all its 103 conformers are presented, as well as conformational equilibria at 298.15 K.